Spelmissbrukande konsument utnyttjad av Betsson

En man som varit kund till Betsson i sju år har anmält spelbolaget till konsumentverket. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelberoende som gjorde att han tappade kontrollen över sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv reklam att satsa mer och mer.

Mannen har spelat för större och högre belopp, opp till 220.000 kronor per dygn. På några år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Jag hade VIP-status hos Betsson och berömdes som en av deras bästa kunder, säger mannen.

Betsson låg på med erbjudanden, ofta dagligen och ringde upp när han vann med nya erbjudanden att spela på med vinsten. Bonusebjudande via mejl kom hela tiden och ofta med krav att omsättas 10-35 gånger. Spelandet måste ofta ske under en kort tidsperiod.

Då spelmissbruk är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning mot konsumenten, anser Konsumentverket. Spelbolaget Betsson har utnyttjat sin makställning mot den spelberoende konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelföretagsreklam får icke utformas på ett alltför påträngande sätt enligt Konsumentverket. Särskilt sårbara grupper eller människor får ej selekteras ut för spelreklam. De e-brev som har sänts till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “annat aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelföretaget betsson förstod eller borde ha förstått att han inte hade kontroll över sitt spelande, säger Konsumentverket.

I Onlinespel har spelföretagen databaserade sätt att kartlägga en kunds spelmönster. Detta bör öka möjligheterna, anser konsumentverket, för spelbolagen att upptäcka spelberoende hos spelarna.

En som begärt att få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsföretaget Siren. Ytterligare info på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På internet blir det fler och fler som råkar ut för bekymmer med Betsson

Konsumentverket är långtifrån alena om att ha bekymmer med Betsson.

Företaget Reklamwebben I Svedala AB för en kamp på Internet för att få betalt för en faktura på 15 miljoner.
Mer information på https://reklamwebben.com.

På flera svenska informationssajter förekommer det varningssidor att satsa på Betsson och Betsson olika spelbolag som Betsafe, Norgesautomaten med flera. Svarta listor finns inte på några få hemsidor, snarare på hundra eller 100-tals.

Konsumenter som vägrats få utbetalt sina vinster finns på Konsument Europa. För att spela hos Betsson måste konsumenten acceptera ett finstilt avtal på nära nog 30 sidor. Då detta är gjort, som regel utan att spelaren ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill konfiskera spelarens alla pengar och vinster ifall man så önskar.